Fungicidul de contact BOUILLIE BORDELAISE WDG, cunoscut si sub denumirea de Zeama Bordeleza, contine 20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat sub forma de granule dispersabile in apa. Recomandat pentru a fi utilizat in combaterea diverselor boli fungice si bacteriene din culturile de vita de vie, pomi fructiferi, legume, acest produs ofera protectie culturilor datorita activitatii antibacteriene a cuprului.
Substante active: 200 g/l cupru (20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat)
Mod de prezentare: 50 G
Formulare: WG - granule dispersabile in apa
Data de livrare: poimaine, 26.08.2025
Substante active: 200 g/l cupru (20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat)
Mod de prezentare: 50 G
Formulare: WG - granule dispersabile in apa
Fungicidul de contact BOUILLIE BORDELAISE WDG, cunoscut si sub denumirea de Zeama Bordeleza, contine 20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat sub forma de granule dispersabile in apa. Recomandat pentru a fi utilizat in combaterea diverselor boli fungice si bacteriene din culturile de vita de vie, pomi fructiferi, legume, acest produs ofera protectie culturilor datorita activitatii antibacteriene a cuprului. Prin aplicarea acestui produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv, cat si curativ, plantele vor beneficia de o dezvoltare normala, fara afectarea productiilor, datorita activitatii polivalente, in care cuprul protejeaza plantele impotriva bolilor fungice specifice, iar activitatea bacteriostatica urmareste inhibarea cresterii si reproducerii bacteriilor tinta.
Mod de actiune: Bouillie Bordelaise WDG este un fungicid cupric polivalent si bacteriostatic cu o compozitie activa si stabila de cupru (brochantita asociata cu ghips). Acesta este un fungicid multi-site (cuprul interfereaza cu mai multe procese sau structuri cheie in celulele fungilor, ceea ce face mai dificila dezvoltarea rezistentei la acesta in randul patogenilor), care actioneaza prin contactul cu bolile foliare si agentii patogeni avand un efect curativ si preventiv, iar pentru obtinerea unui efect maxim, este necesara o acoperire uniforma a plantelor tratate. Fiind micronizat, produsul formeaza imediat o suspensie stabila care adera excelent pe frunze.
Mod de utilizare:
La cultura de castraveti:
La cultura de ceapa:
In plantatiile de cires si visin:
La cultura de fasole de gradina:
In plantatiile de gutui:
In plantatiile de mar:
In plantatiile de par:
In plantatiile de piersic:
In plantatiile de prun:
La cultura de tomate:
In plantatiile de vita de vie:
Fungicidul BOUILLIE BORDELAISE WDG ambalat la 50 g se aplica intr-o cantitate de apa de 10 L.
Spectru de combatere: Arsura aureolata (Pseudomonas phaseolicola) Basicarea frunzelor (Taphrina deformans), Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophila), Focul bacterian (Erwinia amylovora), Mana cepei (Peronospora destructor), Mana comuna (Xanthomonas phaseoli), Mana cucurbitaceelor (Pseudoperonospora cubensis), Mana tarzie (Phytophthora infestans), Mana timpurie (Alternaria solani), Mana vitei de vie (Plasmopara viticola), Patarea frunzelor (Blumeriella jaapii), Patarea pustulara (Pseudomonas tomato), Patarea rosie a frunzelor (Polystigma rubrum), Patarea si basicarea frunzelor (Xanthomonas vesicatoria), Patarea unghiulara a frunzelor (Pseudomonas lacrymans), Putregaiul brun (Monilia spp.), Rapan (Venturia inequalis), Rapan (Venturia pirina).
Compatibilitate: Fungicidul Bouillie Bordelaise WDG este recomandat a se aplica singur datirita efectului secundar pe care il are impotriva acarienilor. In cazul amestecului cu alte produse, se recomanda in prealabil efectuarea unui test de compatibilitate.
Alte informatii:
Formulare | WG - Granule dispersabile in apa |
---|---|
Certificat omologare | Nr. 2124 din 18/12/2001 |
Substanta activa | Cupru din amestec bordeaux |
Concentratie | 200 g/kg |
Mod actiune | Contact |
Bio | Nu |
Tip agent | Boli |
Cultura tratata | Castraveti, Ceapa, Cires, Fasole, Gutui, Mar, Par, Piersic, Prun, Tomate, Visin, Vita de vie |
Compatibilitate | BOUILLIE BORDELAISE WDG - ZEAMA BORDELEZA este compatibila cu majoritatea insecto-fungicidelor folosite in Romania. Pentru siguranta, efectuati un test de compatibilitate. |
Prepararea solutiei | Doza / 10 l apa / 100 mp se refera la o pompa cu un volum de 10 l care poate acoperi o suprafata totala de 100 mp. In cazul unei suprafete mai mici, este indicat ca doza sa se coreleze cu suprafata tratata, conform dozei / ha. |
Utilizatori | Personal instruit, Populatie, Profesionisti |
Substanta activa | cupru din amestec bordeaux 200 g/kg |
Unitate de masura | BUC |
Agent daunator (RO) | Antracnoza frunzelor, Arsura aureolata a fasolei, Arsura comuna a fasolei, Basicarea fructelor de tomate, Basicarea frunzelor de piersic/nectarin, Ciuruirea micotica a frunzelor, Focul bacterian al rosaceelor, Mana cepei, Mana cucurbitaceelor, Mana tomatelor, Mana vitei de vie, Moniloza fructelor, Patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza, Patarea rosie a frunzelor de prun, Patarea unghiulara a castravetilor, Rapanul marului |
Greutate neta | 0.05 |
Cultura tratata | Agent daunator | Agent daunator (latina) | Doza aplicare | Observatii | Interval pauza | Nr. tratamente |
---|---|---|---|---|---|---|
castraveti | mana cucurbitaceelor | Pseudoperonospora cubensis | 7.5 kg/ha | |||
patarea unghiulara a castravetilor | Pseudomonas lachrymans | 7.5 kg/ha | ||||
ceapa | mana cepei | Peronospora destructor | 7.5 kg/ha | |||
cires | antracnoza frunzelor | Blumeriella jaapii / Cocomyces hiemalis | 5.0 kg/ha | |||
ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | ||||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
fasole | arsura aureolata a fasolei | Pseudomonas phaseolicola | 7.5 kg/ha | |||
arsura comuna a fasolei | Xanthomonas phaseoli | 7.5 kg/ha | ||||
gutui | focul bacterian al rosaceelor | Erwinia amylovora | 7.5 kg/ha | |||
mar | focul bacterian al rosaceelor | Erwinia amylovora | 7.5 kg/ha | |||
rapanul marului | Venturia inaequalis | 5.0 kg/ha | ||||
par | focul bacterian al rosaceelor | Erwinia amylovora | 7.5 kg/ha | |||
piersic | basicarea frunzelor de piersic/nectarin | Taphrina deformans | 5.0 kg/ha | |||
ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | ||||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
prun | ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | |||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
patarea rosie a frunzelor de prun | Polistygma rubrum | 5.0 kg/ha | ||||
tomate | basicarea fructelor de tomate | Xanthomonas vesicatoria | 7.5 kg/ha | 3 zile si 10 zile pentru tomatele destinate procesarii | ||
mana tomatelor | Phytophtora infestans | 7.5 kg/ha | 3 zile si 10 zile pentru tomatele destinate procesarii | |||
patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza | Alternaria solani | 7.5 kg/ha | 3 zile si 10 zile pentru tomatele destinate procesarii | |||
visin | antracnoza frunzelor | Blumeriella jaapii / Cocomyces hiemalis | 5.0 kg/ha | |||
ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | ||||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
vita de vie | mana vitei de vie | Plasmopara viticola | 5.0 kg/ha | postfloral (5,0 kg/ha in 1000 l apa |