AMISTAR® este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la cereale, legume și culturi forestiere. Produsul prezintă mişcare sistemică locală în plantă (penetrantă sau translaminară), distribuindu-se uniform în frunzele tratate. La suprafaţa frunzelor tratate se formează un rezervor de substanţă activă care îşi reia activitatea în condiţii de umiditate.
AMISTAR® prezintă un efect vitalizant asupra plantelor - “green effect” - ce previne îmbătrânirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de producţie şi la o calitate superioară a fructelor.
AMISTAR® acţionează preventiv, prin inhibarea respiraţiei celulare a ciupercii. Pătrunde sistemic local (translaminar) în frunze şi se mişcă de la faţa superioară la cea inferioară a frunzei. Se distribuie uniform prin vasele lemnoase în interiorul frunzei.
Mod ambalare: flacon 10 ml
Data de livrare: poimaine, 26.08.2025
AMISTAR® prezintă un efect vitalizant asupra plantelor - “green effect” - ce previne îmbătrânirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de producţie şi la o calitate superioară a fructelor.
AMISTAR® acţionează preventiv, prin inhibarea respiraţiei celulare a ciupercii. Pătrunde sistemic local (translaminar) în frunze şi se mişcă de la faţa superioară la cea inferioară a frunzei. Se distribuie uniform prin vasele lemnoase în interiorul frunzei.
Recomandări de aplicare
AMISTAR® se aplică preventiv, la avertizare, când conditiile de climă sunt favorabile pentru dezvoltarea bolilor. Momentele de aplicare corespund următoarelor faze de vegetaţie:
arpagic - de la formarea primelor 3 frunze, până la formarea completă a bulbului (BBCH 14-48);
tomate şi ardei - de la apariţia primei inflorescenţe până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89);
căpşun - de la apariţia primei inflorescenţe, până la a 2-a recoltare cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 51-89);
grâu, secară, triticale - de la începutul alungirii paiului, până la sfârşitul înfloritului (BBCH 30-69); - orz - de la începutul alungirii paiului, până la sfârşitul perioadei de înspicare/spicul este complet vizibil (BBCH 30-59);
ceapă şi ceapă verde - de la 4 frunze formate până la 50% frunze aplecate (BBCH 14-48); - dovlecei, dovleac - de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89);
castraveţi - de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89);
cartof (aplicare foliară) - de la apariţia primelor ramificaţii bazale până la îngălbenirea frunzelor (BBCH 51-85);
artof (aplicare pe rând) - la plantare sau înainte de plantare pe rând prin încorporare în sol; - broccoli, conopidă - de la 6 frunze formate, până la formarea completă a inflorescenţei (BBCH 16-49);
fasole - de la apariţia primilor lăstari, până când 20% din păstăi au dimensiune normală (BBCH 17-72);
mazăre - de la faza de buton floral, până la sfârşit de înflorit (BBCH 51-69);
morcov - 9 frunze adevărate formate până când 50% din rădăcini s-au maturat (BBCH 16-49);
pepene galben, pepene verde - 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89);
porumb - de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, când internodiile încep să fie vizibile, până la sfârşitul perioadei de înflorit (BBCH 30-69); - praz - de la 6 frunze formate, până la 50% din frunze aplecate (BBCH 16-48);
rapiţă - de la începutul înfloritului, până la sfârşitul perioadei de înflorit (BBCH 60-69);
plante ornamentale - aplicare foliară - în a doua parte a perioadei de vegetaţie;
plante ornamentale - aplicare la sol - în prima parte a perioadei de vegetaţie;
pepiniere forestriere - în a doua parte a perioadei de vegetaţie;
salată - de la 4 frunze formate, până la atingerea mărimii formei şi consistenţei căpăţânii (BBCH 14-49);
vinete - de la apariţia primei inflorescenţe până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89);
varză, varză de Bruxelles - de la 6 frunze formate, până la atingerea mărimii formei şi consistenţei căpăţânii (BBCH 16-49);
Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcţie de condiţiile climatice şi presiunea de infecţie cu respectarea intervalului minim specificat în tabelul cu utilizări omologate. La aplicarea în spaţii protejate se va evita efectuarea tratamentului în condiţii de temperatură şi umiditate relativă extreme (foarte ridicate).
Cultura |
Agentul dăunător |
Doza |
Număr |
Intervalul |
Volumul de apă |
Timp de pauză |
Ceapă verde |
Alternaria porri, Peronospora |
0,75 - 1 l/ha (în func |
3 |
10 zile |
200-500 |
7 zile |
Arpagic (câmp) |
Alternaria porri, Peronospora |
0,75 - 1 l/ha (în func |
3 |
7 zile |
200-500 |
14 zile |
Morcov (câmp) |
Erysiphe spp., Alternaria dauci |
0,75 - 1 l/ha (în func |
3 |
7 zile |
200-600 |
14 zile |
Cartof |
Alternaria spp. |
0,5 - 1 l/ha (în func |
3 |
7 zile |
200-800 |
7 zile |
Cartof (aplicare pe |
Rhizoctonia solani |
3 l/ha |
1 |
- |
50-150 |
- |
Broccoli |
Alternaria brassicae, Albugo candida |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
12 zile |
200-600 |
14 zile |
Dovlecel, Dovleac, |
Cladosporium cucumerinum, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
3 |
10 zile |
500-1200 |
3 zile |
Căpşun |
Sphaerotheca macularis, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
3 |
7 zile |
100-300 |
3 zile |
Conopidă (câmp şi |
Alternaria brassicae, Albugo candida, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
12 zile |
200-600 |
14 zile |
Grâu |
Erysiphe graminis, Pyrenophora tritici-repenti, Puccinia recondita, Septoria tritici, Septoria nodorum, Fusarium spp., Alternaria spp. |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
14 zile |
200-300 |
35 de zile |
Fasole (p) |
Colletotrichum lindemuthianum, Botrytis |
0,75 - 1 l/ha (în funcţie de |
2 |
14 zile |
150-800 |
7 zile |
Mazăre (câmp) |
Ascochyta pisi, Botrytis cinerea, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
14 zile |
200-700 |
14 zile |
Orz |
Erysiphe graminis, Pyrenophora teres, |
0,75 - 1l/ha (în func |
2 |
14 zile |
200-300 |
35 de zile |
Pepene galben, |
Erysiphe cichoracearum, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
3 |
10 zile |
500-1200 |
3 zile |
Porumb (producere |
Helminthosporium spp., Puccinia |
0,75 - 1 l/ha (în func |
1 |
- |
200-600 |
- |
Rapiţă |
Alternaria brassicae, Sclerotinia |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
21 de zile |
200-500 |
21 de zile |
Plante |
Microsphaera spp., Podosphaera |
0,8 - 1 l/ha (în func |
2 |
- |
1000-1500 |
- |
Plante |
Rhizoctonia spp |
3 l/ha (aplicare prin |
- |
- |
- |
- |
Pepiniere forestiere |
Melampsora caprearum, Colletotrichum concolor, Lophodermium pinastri |
0,8 - 1 l/ha (în funcţie de |
2 |
- |
- |
- |
Praz (câmp |
Cladosporium alii-porri, Alternaria |
0,75 - 1 l/ha (în funcţie de |
2 |
14 zile |
200-1000 |
21 de zile |
Salată (câmp şi spaţii protejate) |
Bremia lactucae, Rhizoctonia solani, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
7 zile |
300-1200 |
14 zile |
Secară |
Puccinia recondita, Rhinchosporium |
0,75 - 1 l/ha (în funcţie de |
2 |
14 zile |
200-300 |
35 de zile |
Triticale |
Erysiphe graminis, Puccinia recondita, |
0,75 - 1 l/ha (în funcţie de |
2 |
14 zile |
200-300 |
35 de zile |
Vinete (câmp |
Alternaria solani, Leveillula taurica, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
3 |
7 zile |
400-1200 |
3 zile |
Varză (câmp şi |
Alternaria brassicae, Albugo candida, |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
12 zile |
200-600 |
14 zile |
Varză de Bruxelles |
Alternaria brassicae, Albugo candida |
0,75 - 1 l/ha (în func |
2 |
12 zile |
200-600 |
14 zile |
Omologări: Ardei, Broccoli, Căpșun, Cartof, Castraveți, Ceapă, Ceapă verde, Arpagic, Conopidă, Dovlecei, Dovleac, Fasole, Grâu, Mazîre, Morcov, Orz, Pepene galben, Pepene verde, Praz, Rapiță, Salată, Secară, Tomate, Triticale, Varză, Varză de Bruxelles, Vinete.
În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.